23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Потомствен строител грабна голямата награда в ученическо състезание за Баш майстори в Бургас

Десетокласник от бургаската Строителна гимназия спечели днес голямата награда на ученическото състезание „Най-добър млад строител“. Димитър Иванов от 10б клас стана първи в категорията „Облицовки и настилки“ и получи таблет от фирма за бетонови изделия. Бургаският завод е партньор на състезанието вече няколко години, а управителят му Иван Димитров е бивш възпитаник на Строителния техникум.

 

pobeditel_goljama_nagrada„Най-добър млад строител“ е професионално състезание, организирано всяка година от Министерството на образованието. Победителите от днес ще мерят сили с други Баш майстори от цяла Югоизточна България на регионален кръг в Хасково, който ще се проведе на 6 и 7 март. Победителите-цветари ще представляват града ни в Пловдив, на национално състезание през април.

 

vs_pobediteliОбщо 33 ученици, разделени в две направления – строителство и цветарство, се състезаваха днес. Дисциплините „Сухо строителство” (работа с гипсокартон), „Зидарии” (зидане с блокчета Ytong) и „Озеленяване и цветарство” (аранжировки и букети) са отборни. В останалите 2 категории учениците разчитат само на собствените си умения – „Бояджийство, мазилки и спирит ефекти” и „Облицовки и настилки”.

 

pobediteli_cvetariПобедителят и носителят на наградата на ЛЕО – Димитър Иванов – участва в състезанието за втора поредна година. Призна, че не е отделил много време за подготовка, но натрупал умения покрай баща си. Той работи в строителството и Димитър често му помагал по обектите.

 

За втора поредна година награда в категорията „Бояджийски покрития и спирит ефекти“ спечели Десислава Костадинова. Тя е сред най-добрите в страната – носител е на награда и от национално състезание.

 

Комисии, в които влизат настоящи и бивши преподаватели от гимназията, и представители на фирми от строителния бранш, излъчват победителите във всяка категория.

 

Победителите по категории са както следва: „Сухо строителство“ (отборно класиране) – Артьом Ушпурас и Живко Богданов – XIб к

„Зидарии с газобетонни блокчета“ (отборно класиране) – Виктор Христов – XIб и Кирил Йончев – XIа

„Мазилки и бояджийски покрития“ (индивидуално) – Десислава Костадинова, 12а „Облицовки и настилки“ (индивидуално)- Димитър Иванов, 10б „Озеленяване и цветарство“ (отборно) – Любен Генов, Магдалена Иванова, Христина Николова – XIIе.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук