23 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Ремонтът на Летния театър започва след летния сезон?

Две са възможностите за старта на ремонта в зрителната зала и оркестрината не Летен театър – Бургас. Това каза за zonaburgas Димитър Маджаров, управител на Общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти”. По думите му, до месец трябва да стане ясно, одобрен ли е проекта за реализация от „Красива България”. „Общински съвет вече е гласувал средства от общинския бюджет за обезпечаването на проекта, защото сме длъжни да се включим с финансов ресурс”, обясни Маджаров.

Летен театър - Бургас

Тръжните процедури обаче продължават. Тепърва ще се умува ще има ли време за реализацията на ремонта преди началото на активния сезон на Летния театър. „Заявките за концерти и фестивали там вече текат с пълна сила. Предполагам никой няма да се съгласи да затворим театъра в разгара на летния сезон”, доплъни още Димитър Маджаров.

По думите му, има възможност ремонтът да започне и през първата половина на месец септември. Дейностите включват подмяна на настилките, направа на трасетата за озвучаване и осветление. В горната част на зрителната зона ще бъде изградена каса, сувенирен магазин на „Морски знаци”. Ще бъде подменено осветлението. Предстои и ремонт на цялата оркестрина. Една от ложите пък ще бъде обособена за хора с увреждания.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук