23.8 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Димитър Бойчев се срещна с ученици от ПГМЕЕ-Бургас по случай юбилея на гимназията

Народният представител от Бургас Димитър Бойчев се срещна с възпитаници от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) и техния преподавател по български език и литература Александър Марчев. Повод за срещата бе специално интервю, което учениците от 10 клас заснеха с бургаския депутат, посветено на 90-годишния юбилей от създаването на учебното заведение. В рамките на една седмица от 27 април ПГМЕЕ ще отбележи своя празник с различни инициативи.

a70f75f8d2671a5923998d29c8090ba8

Като бивш възпитаник на гимназията, народният представител от ГЕРБ и член на комисията по икономическа политика и туризъм обсъди с децата ролята на качественото образование, възможностите за реализация след дипломиране, както и акценти от проектозакона за предучилищното и училищното образование.

„Радвам се, че имах възможността да се срещна с любознателни и будни деца, които активно се занимават и с извънкласни дейности като заснемането на филм за историята на училището, чийто възпитаник съм и аз самият. Всички ученици на ПГМЕЕ трябва да се гордеят с преподавателите си и избора на учебно заведение с почти вековна история и сериозни традиции“, сподели Димитър Бойчев.

Той коментира с десетокласниците и възможностите за реализация след приключване на средното и висшето образование. „България е на челно място в ЕС по брой висшисти от глава на население. Наблюдава се отчасти дисбаланс между пазара на труда и младите хора, които са в търсене на работа. Трябва да се наблегне повече на връзката с бизнеса, на провеждането на специализирани трудови борси, срещи с потенциални работодатели, които да търсят своите качествени кадри още в гимназиите. Особено ако става въпрос за гимназия като ПГМЕЕ, която предлага висока професионална подготовка в направления като „Промишлена естетика и дизайн“, „Микропроцесорна техника“, „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и др. Вярвам, че бъдещето е пред учениците и като бивш възпитаник на ПГМЕЕ смятам, че училището възпитава успешни личности, за чийто успехи тепърва ще чуваме“, сподели още народният представител.

Димитър Бойчев получи и специална покана да се уважи инициативите по повод 90 години от създаването на гимназията, чиято кулминация ще бъде с концерт на 27 април в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук