14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Фрапиращ отлив на руски туристи! Спадът гони 40%

Фрапиращ отлив на руски туристи е регистриран през месец май по Южното Черноморие. „Спадът гони 40%“, каза за zonaburgas.bg председателят на Регионалната туристическа камара, Иван Иванов. По думите му, отливът на туристи от размирна Украйна също е достигнал рекордни нива. Той даде за пример ситуацията с украинските детските групи, които от години почиват в страната ни. При тях, отчетеният спад е над 200%. 

туристи

Иванов очаква ситуацията да се влоши в месеците юли и август. Причина за това е неформалното споразумение между Руската федерация и страни като Турция и Египет за почивките на руснаците.

„Силовите министерства на Русия ще почиват именно в тези държави. Това важи и за децата на служителите в тях. Говорим за една сложна политическа ситуация, в която страната ни не успя да намери правилното решение, за да защити интересите си“, коментира Иван Иванов.

Съседна Турция се оказва доста привлекателна дестинация за руснаците и предвид това, че плащането там става директно в рубли, а не в турски лири или левове, както е у нас.

„Главната грешка, която допуснахме – насочихме вниманието си към зимния сезон и закъсняхме с организирането на летния“, коментира още Иванов. Нови данни и прогнозни резултати ще бъдат изнесени на 9 юни, когато Регионалната туристическа камара в Бургас ще организира традиционната си годишна среща с медиите за началото на летния сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук