14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

КЗП погна детските атракциони

Безопасността на увеселителните съоръжения за деца проверяват служители на Комисията за защита напотребителите (КЗП). Инспектира се дали обетките притежават документи, доказващи, че съоръженията са въведени в експлоатация, съгласно изискванията на действащото законодателство, както и дали е налице предварителна информация, която да ориентира какво представляват и какви рискове крие евентуалната му експлоатация.

5109666c4c8cb77e1a62cca334614ef1

Това са доста реквизити, които трябва да се съдържат в информационната табела и в предварителната информация, която пък трябва да е поставена на видно място до всяко съоръжение. Ще се извършват и визуални проверки, за да се установи дали съоръженията са сглобени и се експлоатират по правилен начин.

Инспекциите ще обхванат както покритите, така и закритите обекти като надуваеми увеселителни съоръжения (пързалки, замъци, джунгли), както и въртележки, блъскащи се колички, гондоли, бънджита, въжени атракциони и др. Обект на проверките ще бъдат и отдаваните под наем акумулаторни коли, мотори и др. От началото на юни Комисията за защита на потребителите проверява за безопасността и на други стоки, които се ползват от деца, като скейтбордове, ролери, скутери.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук