14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

БРТК иска туристическа полиция

Един от проблемите, заради които България получава критични бележки от страна на чуждите туристи е по отношение на сигурността. Това каза Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара, пред „Фокус“.

полицай

„Според мен командированите от районните управления на страната не могат да свършат тази работа, защото те не са работили никога в реална туристическа среда”, смята Иванов. Според него трябва да се създаде специално звено от туристическа полиция. Мнението споделят и останалите членове на туристическата камара. „Колкото и полицаи да бъда командировани не може да се получи онзи резултат, ако не се създаде туристическа полиция”, допълва той.

Той припомня, че такава туристическа полиция е съществувала от 81-ва до 89-та година. Тя се занимава преди всичко със сигурността в съответната туристическа дестинация. „Даже тази туристическа полиция разкри на територията на българското Черноморие един от най-големите полски крадци”, допълва Иванов. Според него трябва да се дадат условия на органите на реда за дознание. По неговите думи при сегашните уславия е много трудно да се разкрие каквото и да е престъпление, защото липсват контакти на съответния полицай, който е командирован в курорта.

Искането за създаването на специалното звено, от туристическата камара са изразили пред държавните институции: президент, НС, министър-председател, Министерство на икономиката и енергетиката, на вътрешно и външно Министерство. Но според Иванов, резултат няма.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук