19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Празниците на площада в Несебър продължават

Чаша червено вино и хубава музика. Тези две неща успяха да съберат на площада в Несебър безброй жители и гости на града, въпреки студеното време. Поводът беше поредният подарък от община Несебър за всички граждани. След великолепния концерт на Бургаската опера, театъра за деца, изпълненията на самодейни състави от общината и след незабравимото участие на Васил Найденов в Несебър,  певицата Нелина поднесе поредния предпразничен концерт.

61026.jpgВ началото на концерта децата от група „Сюрприз“ към читалище „Яна Лъскова“ гр. Несебър повдигнаха настроението на събралата се публика с коледни песни. Известната българска изпълнителка пък изпя песни, които се харесаха на различните вкусове. В репертоара, който Нелина беше подбрала специално за днешния концерт, имаше и поп фолк и гръцка и българска народна музика. Талантливата певица не пропусна да изпее и една от най-запомнящите се песни в поп фолк жанра и нейна визитна картичка – „Бял мерцедес“, но слабостта на Нелина към българския фолклор пролича с множеството български народни песни, които огласиха площада. Това пък беше един хубав повод за присъстващите да се хванат на голямо българско хоро. И така с много песни, танци и преповдигнато настроение, завърши и днешния концерт, част от многото изненади и подаръци от община Несебър, по случай предстоящите коледни и новогодишни празници.

Подаръците обаче не свършват до тук. В утрешния ден община Несебър поднася на жителите и гостите на града концерт с българска народна музика и със специалното участие на народната певица Гуна Иванова и танцова формация. От 18.00ч. на сцената до пощата в Новия град, всеки желаещ ще има възможността да се наслади на изпълненията на една певица с богат репертуар, с красив, завладяващ и драматичен глас. В песните на Гуна Иванова са пее за красотата на българката, за любовната закачка, за любовта, пламнала от пръв поглед, за виното, изпито от мъка, за кончето, продадено от мъка по несподелена любов, за истинската, изпепеляваща до смърт любов, смущаваща съня на човек, до духовното извисяване и благородната прошка. Утрешният концерт е още едно цвете, част от пъстрия букет поднесен от община Несебър, за да направи очакването на коледните и новогодишни празници още по-хубаво и изпълнено само с положителни емоции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук