17.1 C
Бургас
неделя, септември 29, 2024

Петко Драгнев: Камерите за автобусите са тук, до дни започваме монтажа

Техниката за виденаблюдение в градските автобуси на Бургас вече е доставена. Това съобщи за zonaburgas.bg директорът общинския превозвач „Бургасбус”, инж. Петко Драгнев. По думите му, монтажът на камерите в машините ще започне до няколко дни.

Съчленените автобуси ще разполагат с по пет камери за видеонаблюдение. Предвидено е заснемането да обхваща цялата им вътрешна част и това което се случва пред тях. Според Драгнев, преждевременното монтиране на камерите в градските автобуси няма да повлияе на бюджета на превозвача.

„Дейността е заложена в проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Първоначално базата данни ще се съхранява на самите устройства. След като Центърът за контрол на трафика заработи, записите ще се изпращат там”, обясни Петко Драгнев. Униформените пък ще могат да изискват информация от центъра при разлчини инциденти, обясни още директорът на „Бургасбус”.

Днес ръководството на превозвача е обсъдило новата транспортна схема със своите служители. „Всички препоръки са взети предвид, трябва да изгладим още някои дребни нередности. Като цяло сме срок“, каза още Петко Драгнев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук