11 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

Руснак е задържан за три телефонни измами

В резултат на допълнителните полицейски действия, предприети по отношение на задържания на 10.02.т.г. от служители на Районно управление – Поморие за две телефонни измами 44-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в Бургас, е констатирано, че О.А. е извършил още две телефонни измами.

Едната от тях е осъществена на 06.02.т.г. спрямо 73 годишна поморийка за сумата от 2 000 лв. по схемата «пострадал роднина, нуждаещ се от операция» и втората – спрямо 79 годишен помориец за сумата от 1 110 лв. по аналогична схема. Руснакът направил пълни самопризнания по случаите.

Припомняме, че О.А. бе задържан в момент на получаване на парите по телефонна измама, извършена по схемата «пострадал роднина, нуждаещ се от спешна операция», като е установено, че е извършил и друга телефонна измама спрямо 77 годишна жена от Свети влас, която получила телефонно обаждане за това, че дъщеря й се нуждае от спешна операция и предала сумата от 1 500 лв. за да започне хирургичната интервенция.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на руския гражданин продължава от служители на Районни управления – Поморие и Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук