20.4 C
Бургас
сряда, октомври 2, 2024

Разширяват „синята зона”

Нови улици да влязат в обхвата на „синята зона” в Бургас, поиска зам.-кметът по бюджет и финанси в местната администрация, Красимир Стойчев. Внесената от него докладна за разглеждане от общинските съветници в града, трябва да бъде гласувана в края на месеца.

Сред предложените места за платено паркиране на моторни превозни средства са отсечките на ул. „Ивайло” и ул. „Цар Калоян” между улиците „Цариградска” и „Фердинандова”; паркингът на входа на Морската гара, срещу Старата фрегата; участъците в района между улиците „Сливница”, „Гладстон”, „Фердинандова” и „Христо Ботев”; улиците в района между бул. „Стефан Стамболов”, „Сан Стефано”, „Одрин”, „Струма”, „Родопи”, „София”; паркингът пред „МБАЛ – Бургас”.

„Към момента зоната обхваща улици, части от улици и пътища в централна градска част и широк център. Въведеният режим на паркиране се стреми приоритетно да осигури паркирането на живущите там. За постигането на пълния ефект и достигането на един цялостен и завършен облик на зоната, следва да бъдат въведени в експлоатация още улици и части от улици“, се казва в мотивите на Красимир Стойчев.

Предложението му е въз основа на искания на граждани. „Причината е, че там шофьорите паркирали автомобилите си в повечето случаи за целия ден и това прави намирането на свободни места за живущите невъзможно”, смята още Красимир Стойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук