16.5 C
Бургас
сряда, октомври 2, 2024

Добрите практики в с. Бата

 

Във връзка с инициативата на РИО-Бургас и РЦ-Бургас за добри практики в  интегрираното обучение  на деца и ученици със специални образователни потребности, в началото на седмицата в ОУ „Христо Ботев“- с. Бата, се проведе открито занятие. Масов педагог и ресурсен учител, показаха добра екипна работа, като включиха в занятието  ученик от 7 клас със СОП, интегриран в масова паралелка.

Урокът на тема: „Глагол. Вид на глагола.” бе поднесен по начин,който учениците- билингви по- лесно да  усвоят материала. Учителката по български език и литература представи презентация за глагола, като части на речта и граматичните му признаци. С помощта на масовият учител и специалният педагог,  ученикът със специални потребности беше умело включен в колективната работа на класа. В края на занятието, учителката възложи диференцирана домашна работа, като за ученика със  СОП  тя бе индивидуално съобразена  с възможностите му. На финала на урока, ученикът  показа и други свои умения.Той представи пред гостите и класа танц с акробатични елементи.

Гости на открития урок бяха г-жа Галя Киркова-главен експерт към РИО-Бургас, г-жа Антоанета Стоянова-директор на РЦ-Бургас, г-жа Мария Николова-пом.директор на РЦ и специални педагози.

След неговото приключване  се проведе конфериране и дискусия по актуалните аспекти на интегрираното и включващо обучение.Предостави се  възможност  всеки от присъстващите да сподели и обмени своите идеи и предложения.Педагогът Радостина Димитрова сподели, че  поставените  цели и задачи  в открития урок бяха постигнати. Г-жа Даниела Дайнова –директор на ЦНСТ с. Бата сподели своите благодарности за сътрудничество  между институциите и поетите задачи за редовните посещения в училищните занятия на своите възпитаници.Г-жа Петя Стоянова-директор на ОУ „Христо Ботев” с. Бата изказа своето мнение  за съвместната работа от преподаватели , родители и институции за спомагането  за успехите в интеграцията на ученици със специални образователни потребности.Г-жа Антоанета Стоянова напомни , че  ежемесечно в Ресурсен център- Бургас се организират практикуми „Отворени врати” за консултации с различни специалисти.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук