19.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

„Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” в кината от 25-и март

След като на 10 март напълни зала 1 на НДК за откриването на „София Филм Фест“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“ тръгва по кината от този петък.

Историята разказва за сръбско момче, осъдено в Босна за участие във военни престъпления и призовано в съда в Хага, като ключов свидетел на обвинението срещу високопоставен сръбски военен. В ролята на момчето е един изненадващ Ованес Торосян. В ролята на обвиняемия е Красимир Доков, актьорът-кадем на Иглика Трифонова, който винаги участва в нейните филми, а за изпълнението си в “Разследване” бе отличен през 2006 г. със “Златна роза” за мъжка роля.

На откриването на София Филм Фест, беше първата среща на филма с българската публика, след това филмът имаше и прожекции в страната. „До момента отзвивите са много добри, но въпреки тях това не е филм, за който бихме пожелали „Приятно гледане“. Разказваме една чужда история, за една война, която на нас ни е колкото далечна, толкова и близка“, споделя режисьорката и сценарист на филма Иглика Трифонова.

Филмът е копродукция между България, Холандия и Швеция и с подкрепата на:

Програма MEDIA, Национален филмов център, Холандски филмов фонд, Шведски филмов институт, Шведска Телевизия и Българска национална телевизия. Лентата беляза и нячалото на „София Филм Фест – на брега“, който беше открит в Бургас пред дни. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук