15.4 C
Бургас
петък, октомври 4, 2024

Пребиха лекар от Бърза помощ в ромски квартал

Линейката от Бърза помощ е пристигнала предната нощ на ул. „Пробуда“ 214  във Варна.

Шофьорът на возилото Веселин Николаев разказа пред „Петел“, че на адреса са се озовали 5 минути след подаване на сигнала при тях, че там има нуждаещ се от лекарска помощ. Пристигайки на мястото обаче, двамата мъже са посрещнати от други двама, които издърпват доктора и му посягат. Следва дърпане по ръцете и схватката загрубяла по разказа на шофьора.

Така медикът с фамилия Фарук, който е от младите лекари на Бърза помощ, не можал да стигне изобщо до къщата с болната жена. Между ударите на нападателите си, той успял само да се върне обратно в линейката. С шофьора се разбрали без думи и потеглили дори на отворена врата, за да се измъкнат от нападателите.

Тъй като има подаден сигнал, на адреса пристига втора линейка, заедно с полиция, която установява, че пациентката е починала преди близо два часа.

Това е разказът на шофьора. Младият лекар днес даде показания в Първо районно, но въпреки обещаното изявление за медиите, се отказа да говори и си тръгна безмълвно.

Дори приятелката му помоли бурно медиите да не се намесват, защото ситуацията е опасна за пострадалия.

В същото време екипът ни провери какви са настроенията на въпросния адрес, където се разиграва случката тази нощ.
Там е страшно. Хората плачат, жената, заради която е била извикана линейката, е починала на 51 години. През нощта е вдигнала кръвно. Близките й веднага сигнализирали на 112.

Съседите на почернената къща обаче твърдят, че са чакали първата линейка час и половина.

Не е ясно от къде идва забавянето, но хронологията показва, че сигнал към 112 е подаден от адреса, линейката го получава към 2.55 часа по думите на шофьора и се озовава на мястото след 5 минути. Там обаче хората са вече озверели от чакане и нападат лекаря. Той не успява да влезе и да види болната.

 

„Час и половина чакахме, жената умря. Всеки момент чакаме да идва смъртта вкъщи. Нищо не направиха. Видяха я, казаха, ще се оправи и си тръгнаха. Не сме ги били. Полицията с нас тука чака линейката.“, разказва една от съседките на починалата.

 

„За какво ни е да ги нападаме? Нали после ще ни изкарат агресивни. Ние разбираме, че сме роми, но живеем в България. Да ги съдят тия лекари. Те дават клетва, а не спасяват човешки живот.“, допълва друга жена от мястото на разигралата се трагедия.

източник: petel.bg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук