21.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Славов остава под стража, хората на Желязков били без оръжия

Апелативните магистрати в Бургас потвърдиха определението на окръжния съд, с което на Тодор Славов е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 31-годишният старозагорец е обвинен в убийството на Александър Алексиев, един от гардовете на Димитър Желязков – Очите, които беше тежко ранен след престрелка в к.к. Слънчев бряг. 

Защитата на Славов обжалва определението на окръжните магистрати с мотива, че е изводите са необосновани и неправилни. Адвокатите на обвинения твърдят, че той е действал при самозащита.

В съда стана ясно, че Тодор Славов притежава огнестрелно оръжие от 7-8 години, не е осъждан  няма данни за криминални прояви. Той е казал да се обадят на тел.112, останал на място, изчакал е полицията след престрелката.

Според държавното обвинение обаче, резултатите от експертизата показват 2 броя проектила от боеприпаси, изстреляни от иззетия от Славов пистолет. Прокуратурата отхвърли тезата за неизбежна отбрана, защото според данните от разследването  Димитър Желязков- Очите  и хората му не са били въоръжени, нито с хладно, нито с бойно оръжие.

Определението на съда днес е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Ако бъде признат за виновен Славово може да получи до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини