21.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

86 млн. лева за Бургас по ОП „Региони в растеж“

86 млн. лева получава Община Бургас по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 през новия програмен период. Това обяви Руска Бояджиева, зам.-кмет по европейски политики и околна среда в Община Бургас. По думите й, финансовият ресурс ще бъде разпределен за образователна, социална и културна инфраструктура, мерки за Енергийна ефективност в обществени, държавни и многофамилни сгради.

Част от парите ще бъдат използвани и за обновяване на градската среда. „Общината подготвя и ще таргитира ОП „Околна среда“ един традиционен за нас финансов механизъм, с който подкрепяме и съфинансираме различни мерки, свързани със опазването на околната среда“, допълни Бояджиева.

По отношение на ВиК инфраструктурата тя посочи, че през новия програмен период Общината вече няма да бъде бенефициент по средствата в сектор „Води“, а като такъв ще бъдат отделени самите ВиК дружества. „Разбира се, остават като приоритетни за нас и участията в проектни предложения в ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), доколкото в ОПИК ние можем да бъдем подкрепящи като институция за кандидатстването на различни малки, средни, пък и големи предприятия, в това число и общинските дружества“, каза още Руска Бояджиева.

Радио „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини