23.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Поморие домакин на австрийската стопанска мисия „Туризъм”

 Поморие домакинства на австрийската стопанска мисия „Туризъм“. Градът беше избран от Австрия заради стратегическото си място по българското Черноморие и заради динамичните темпове, с които се развива. Това заяви още при откриването на срещата д-р Михаел Ангерер, търговски съветник на австрийското посолство в България. Домакинът на срещата инж. Петър Златанов, кмет на общината, приветства с „Добре дошли“ представителите на 13-те водещи фирми в сферата на туристическите инфраструктури и продукти и им пожела успешна работа. Той изрази желание и надежда австрийската страна в лицето на представените на форума икономически субекти да инвестират както в Поморие, така и в цялата страна. Г-н Златанов подари плакет на общината на г-н Георг Краухенберг, председател на Австрийската стопанска камара, водещ делегацията. Кметът заяви още, че днешната среща, ще позволи на заетите в областта на туризма да си сверят часовниците с европейските лидери в бранша. Кметът изрази надежда, че ангажираните в бизнес форума близо 70 представители на различни сегменти от туристическия бранш у нас, ще срещнат в лицето на гостите своите бъдещи партньори. И от тези срещи общината само ще спечели като ще произвежда все по-качествен продукт, отговарящ на най-високите световни стандарти.

За да приветства гостите на австрийската стопанска мисия „Туризъм“, дойде областният управител Константин Гребенаров, както и Владимир Дуков, завеждащ сектор „Програми на регионалното развитие“ в МРРБ.

13-те австрийски фирми, които днес в Поморие се срещнаха със своите бъдещи партньори, предлагат продукти и услуги, ориентирани изцяло към развитието на туристическия бранш. Домакините имаха редкия шанс да контактуват с най-добрите европейски и световни капацитети, инвеститори в сферите на строителството, интериорния и есктериорен дизайн в областта на туризма, компании, предлагащи цялата гама продукти за развлечения, както и консултантски фирми, които имат готовност веднага да разработят бизнезплан за всеки клиент, независимо от мащабите на предлаганата услуга и локация.

За австрийските дружества значението на България като търговски партньор и място за инвестиции нарастна съществено през последните години, сочат анализи на посолството на Австрия у нас. За времето от 2005 г. до 2008 г.износът от Австрия към България се е удвоил, достигайки 900 млн. евро. Световната икономическа криза удари и българо-австрийските икономически отношения, отбелязвайки спад в търговията и инвестициите. Австрийските компании обаче имат траен интерес към дългосрочно развитие на бизнес-отношенията си с България и считат, че през втората половина на годината ще има връщане към постигнатия ръст на инвестиции и продажби от 2008 г. Според тях това ще се случи благодарение на туризма, който сравнително успешно устоява на ударите на кризата.

Развитието на Поморие през последните години го доказва по категоричен начин. Общината все по-сериозно дава заявка на световния пазар на туристически услуги и продукти като незаобиколима дестинация, в която слънцето и морето са само част от пакета за почивка. Паралелно с това се развива историческият, поклонническият, виненият и най-вече СПА и уелнес туризъм.

img_7428.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук