23.2 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Израелският посланик обеща 150 000 туристи в Несебър

Израелският посланик Ноах Гал Гендлер заяви днес в Несебър, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Посланикът разкри още, че около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка и това дава основание да смята, че може да се удвои цифрата от 150 хиляди.  Днес следобед  посланикът на Израел  се срещна с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара. „Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността му. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна“, бяха първите думи на израелския посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита му при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Градоначалникът  разказа,  че община Несебър се старае да създаде приятни и безопасни условия за престоя и почивката на всички свои посетители. Николай Димитров припомни, че всяка година, преди началото на сезона,  се провежда традиционна среща с туроператори, полиция и представители на дипломатическите мисии, на която се обсъжда и сигурността на туристите през лятото. Кметът Николай Димитров каза още, че Несебър се посещавана и от израелски туристи. 

Посланикът не пропусна да подчертае, че България и Израел поддържат  прекрасни отношения помежду си,  а  двете страни  си разменят визити на високо ниво. В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие. 

Към финала на визитата, кметът изрази мнението, че днешната  среща е ползотворна основа за развитие и сътрудничество в областта на туризма. Книга, която обяснява чудото на  израелската технология, подари посланикът на своя домакин, а градоначалникът върна жеста, като поднесе книга за Несебър, разказваща за историята, културата и за уникалността на града на ЮНЕСКО. „По всяко време сте добре дошли и с каквото можем ще помогнем на гражданите на вашата страна, както и на вашите инвеститори“, каза кметът. „Ние можем да помогнем много на България и в много аспекти можем да си сътрудничим“, отговори от своя страна гостът.img_8463.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук