23.8 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Шестима задържани за наркотици през последното денонощие

Общо петима български граждани и един украинец са задържани за притежание на наркотици вчера в Бургас при три различни акции на полицията. Вчера около 12.00 ч. в бл. 93 вх. 2 в к-с «Меден Рудник», полицаи са задържали в момент на покупко-продажба на наркотици : Д.Н., 19 годишен от Бургас и И.С., 30 годишен от с. Маринка. И.С. е погълнал няколко топчета при задържането си, но след промивка в МБАЛ Бургас от стомаха му са извадени четири топчета, чието съдържание е реагирало на хероин. heroin1.jpgПри обиск в дома на Д.Н. / разпространяващ наркотични вещества/ са открити шест саморъчно свити хартиени плика с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин, с тегло около 30 гр. Д.Н. и И.С. са задържани за срок от 24 ч. в Четвърто РПУ Бургас. Работата по случая продължава.

На 19.06.т.г. около 11.00 ч. в района на ул. «Цариградска» №64 в Бургас, служители от Пето РПУ Бургас са направили опит за задържане на 37 годишния О.П. от гр. Ужгород, Република Украйна / постоянно пребиваващ в България/. О.П. е успял да избяга, като от него е изпаднала чантичка, съдържаща 24 пакетчета, съдържащи прахообразно вещество, реагирало при извършения поленви тест на хероин. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на установяване. На 20.06.т.г. около 17.00 ч. в района на х-л «Приморец» служители от Пето РПУ Бургас са засекли О.П. и са успели да го задържат. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас.

Служители от Първо РПУ Бургас са спрели за проверка л.а. «Фиат брава», с бургаска регистрация, управляван от 22 год. Т.П. с която са се придвижвали и : 31 год. И.П. и 22 год. Д.Б., и тримата от Бургас. В автомобила е открита опаковка с тревиста маса, реагирала при извършения полеви тест реагира на канабис, с тегло около 10 грама. При извършения личен обиск в Т.П. е открита таблетка, реагираща на амфетамин, а в Д.Б. найлоново пликче съдържащо зеленикава тревиста маса – канабис. Тримата са задържани за срок от 24 ч. в Първо РПУ Бургас. Работата по случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук