23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

КОВИД-мерки: РЗИ и МВР тръгнаха на проверки по плажни барове… в 8 сутринта

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха проверки по морето дали се спазват противоепидемичните мерки срещу Ковид- 19. Това се случва,  след като Бургаската област твърдо навлезе в червената зона. Днес проверките започнаха от Созопол, но заради ранния час и „намръщеното“ време – без туристи. Проверява се дали персоналът има поставени маски, следи се дали няма струпване на туристи, има ли отстояние на масите и поставени дезинфектанти на масите. 

Туристи споделят, че вечер се наблюдава голямо струпване на хора по заведенията и мерките не се спазват. Носенето на маски дори на открито, при липса на разстояние от метър и половина, е задължително.  Проверките по морето ще продължат. Д- р Полина Желева от РЗИ Бургас заяви,  че основното нарушение е именно неносенето на маски от персонала.

Глобите са от 300 до 1 000 лева. Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас работи със запълнен капацитет. Разкрити са допълнителни КОВДИ легла. Освен РЗИ проверки ще извършват и от МВР със съдействието на Агенцията по храните.

Данните показват, че ръстът в броя на заболелите продължава плавно. Натиск към лечебните заведения в областта засега не се наблюдава. Както обясниха РЗИ преди дни – туристите, сдобили се с положителен тест за К-19 предпочитат да прекратят отпуската си и да се приберат по родните си места.

Жители и гости на Созопол днес могат да се ваксинират срещу Covid-19 в изнесен ваксинационен пункт в града. Той ще действа от 10 до 12 часа в кино-видеоклуба при читалище „Отец Паисий“. Желаещите могат да избират ваксина, но е необходимо предварително записване на тел. 0550 2 57 13. Ще бъде поставяна и втора доза ваксина Пфайзер на лицата, имунизирани с първата на 5 август.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук