23 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Младежи от България и Германия започват стаж в морските ни летища

През това лято 22 младежи от България и Германия ще имат възможност да натрупат нови знания и практически опит с работата си летищата в Бургас и Варна. Те са включени в тазгодишната стажантска програма, организирана от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летищата във Варна и Бургас. Студентите са предимно от икономически и технически специалности, право, авиационна техника и технологии, маркетинг. Вече пет години стажансктата програма на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД остава единствена в бранша и уникална по съдържание.letishte-burgas.jpgНаред с практическите занимания по определен проект, който представят в края на стажа си, младите хора получават безплатно професионално обучение за придобиване на  лидерски умения, мениджърски умения, комуникационни умения, презентационни умения, работа в екип, обучение по сигурност, участват в свързани с работата им в компанията и с бъдещата им реализация стратегически игри.

Участниците в корпоративния стаж на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД получават широки познания за професията, която са си избрали, и препоръки, които да представят пред бъдещите си работодатели.

Целта на Стажантската програма на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е участващите студенти – стажанти да станат квалифицирани служители в подкрепа на авиационната индустрия, посредством предоставените им експертни познания и опит, практически занятия, поддържащи програми за обучение, както и с помощта на служителите на дружеството.

С всяка изминала година броят на кандидатите за стаж в германо-българското дружество, концесионер на двете морски летища, се увеличава. През настоящата година кандидатите бяха повече от 500.

До момента в стажантската програма на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД са участвали  повече от 160 стажанти от над 30 университета в България, Германия, Англия, Швейцария, Холандия,  Полша и Гърция.

Около 15 % от младежите са с националност – Германия, изпратени по силата на партньортство в областта на обучението на студенти от германския акционер – Фрапорт АГ. Всички стажанти се обучават по общи програми и работят заедно за усъвършенстване на своите знания и умения. 25 % от българските стажанти в дружеството са започнали работа във „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Менджмънт“ АД.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук