14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

„Българе” представят най-новия си спектакъл „Албена” в Бургас

 На 19 юли от 20.30 ч. в Летния театър на Бургас за първи път на бургаска сцена ще бъде представен най-новият спектакъл на фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Албена“. Това стана ясно днес по време на пресконференция с участието на зам.-кмета по Култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, продуцентът и режисьор на формацията Христо Димитров и артистичният директор Николай Божков.

p1030870.JPG„Община Бургас винаги е подкрепяла подобни инициативи, защото те помагат да се съхрани културното ни наследство. Те са много чакани от жителите и гостите на града и обогатяват културния живот в Бургас“, каза зам.-кметът Ананиева. „Бургас е единственият град, който никога не пропускаме, защото тук е най-хубавата публика и усещаме огромна подкрепа“, сподели от своя страна Христо Димитров.

„Албена“е третият спектакъл на ансамбъл „Българе“ след „Това е България“ и „България през вековете“. Той продължава традицията, като този път разкрива красотата и силата на българската фолклорна песен – песента, която е запазила българския дух през вековете. Главно действащо лице е Албена Вескова, откъдето идва  и името на представлението. Участват още гости от Националната опера и балет, прима балерината Веса Томова, родопският певец Любо Петев, майсторът на гайдата Веселин Кузмов и виртуозите Владимир Величков – кавал и Атанас Славов – цигулка. За първи път на сцената ще се качат каскадьори и коне. Гвоздеят на представлението е надиграването на танцьори от различните етнографски области. Победителят ще бъде избран от самата публиката. В продължение на близо 2 часа зрителите ще могат да наблюдават изпълнението на 15 фолклорни песни и композиции от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония.

Билетите вече са в продажба на цени от 8 и 10 лева. За хората в неравностойно положение организаторите са се погрижили да осигурят безплатен достъп.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук