19.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

Първи разказ на пострадала лекарка в автобуса, катастрофирал край Свиленград: Скоростта беше висока, нямаше колани!

От екскурзията от Кавала са се връщали и две лекарки от Университетската държавната  болница в Бургас и няколко медицински сестри. Те са по-леко пострадали и вече са се завърнали в Бургас. Специално за DarikNews ,  д-р Силвена Цветанова, гастроентеролог в държавната болница разказа за преживяната катастрофа.

„ Говорих по телефона, когато стана катастрофата, но си спомням, че докато вземаме завоя, явно шофьорът не успя да го вземе. Оказахме се с малко по-висока скорост, според мен. Пътят беше мокър и явно автобусът поднесе на завоя и паднахме. Не съм експерт, не знам с каква скорост е карал , не знам дали е била превишена или не, но беше по-висока докато пътувахме за Гърция. От самато тръгване беше по-висока. Загиналата жена беше на трети ред от страната на шофьора. Загина на място, явно се е ударила челно в главата”, заяви за DarikNews д-р  Силвена Цветанова, гастроентеролог в УМБАЛ Бургас

viber image 2022 12 12 13 37 56 342 1

По думите и пътниците не са били с обезопасителни колани: „Нямаше колани на седалките”, твърди д-р Цветанова.

viber image 2022 12 12 13 37 54 547 1

„Аз бях от дясната страна на автобуса, на която паднахме. Сестра ми беше до мен. Тя  е гледала напред и е видяла как няма да можем да вземем завоя! Тя и жената пред нея извикаха: Блъскаме се! В този момент усетих някой да пада върху мен. Някаква седалка ме затисна. Падаха стъкла и се разпищяхме всички. Двама мъже отзад на автобуса успяха да излязат и започнаха да ни вадят. Аз бях една от първите, които успяха да излязат”, разказва д-р Цветанова. Заедно с д-р Цветанова в автобуса са пътували още една лекарка от УМБАЛ Бургас, д-р Праматарова и две, три медицински сестри.

Д-р Цветанова  е с леки, повърхностни контузии, но на другият лекар се прави ЯМР, заради опасания за скъсан минискус .Страшната сестра на отделението по „Гастроентерология” е с фрактура на прешлените. Друга сестра от отделението по „Реанимация” е с комоцио на главата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук