14.3 C
Бургас
сряда, октомври 2, 2024

До 3 години затвор за моториста, който кара с 300км/ч.? /видео/


Установен е водачът на мотора, който се движеше с 300 км/ч по пътя Несебър- Бургас. Той е на 27 години и е изминал 35-те километра от Несебър до Бургас за 13 минути съобщи началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР Бургас гл. инспектор Пламен Николов.

„Събрани са доказателства за неговата постъпка. Ще бъдат изпратени в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство. Постъпката на моториста е безразсъдна и граничи с извършване на престъпление. Скоростта е тази, които видях от видеоклипа, на моменти видях ,че приближава около 300км/ч., но това е процес на изясняване. Скоростомерът държа да посоча, че не е техническо средство за измерване по надлежния ред на Закана за скоростта и Закона за измерванията”, заяви гл. комисар Николов


По думите му , ако вината на моториста бъде доказана той може да претърпи наказание лишаване от свобода до три години и лишаване от правоуправление.
При разпитът младежът е заявил, че е моментна, безразсъдна постъпка от негова страна . „Съжалява за случилото се и съжалява за това, че е поставил неговият живот и живота на останалите участници в движението в опасност.”
В по-голямата част от участъка ограничението на скоростта е 80 км./ч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук