22.1 C
Бургас
сряда, октомври 2, 2024

В понеделник „Продължаваме Промяната” ще върне втория мандат

В понеделник „Продължаваме Промяната” ще върне втория мандат на президента. А той ще трябва да задейства последната стъпка от процедурата за съставяне на кабинет. Преди да стане ясно, че „Продължаваме промяната” ще са твърди в обещаното и няма да предложат състав на кабинет, президентът продължи да има надежди за втория мандат. 

„Ще дойдат или със състав на кабинет, или с празна папка. Важно е и какво чуваме в парламента. По принцип тези приоритети в декларацията, едва ли има партия, която да ги изключи от своята програма. Всички ги искат, въпросът е как ще стигнем до тях”, каза Румен Радев.

ADVERTISING

Затова отказа и да каже на каква партия ще се спре за третата папка за кабинет. Това ще е и последният вариант този парламент да излъчи правителство.

А според вицепрезидента Илияна Йотова изборите изглеждат все по-възможни. 

„Песимист съм, че ще има правителство с третия мандат. Ако има, то ще бъде с много временен характер, с елементи на задкулисие”, обясни тя.

А държавният глава отново напомни на депутатите, че се занимават не с най-важните въпроси за страната.

„Парламентът все повече се дави в скандали, в предизборно говорене, а има важна работа за вършене”, поясни той. 

И допълни, че ако парламентът се разпусне сега, е застрашено и приемането ни в Шенген през октомври. От политическите въпроси президентът отговори и на тези с по-личен характер. През последните дни името на дъщеря му Дарина беше замесено в скандал. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова попита в Комисията по култура дали дъщеря му ще участва във филм, финансиран от обществената телевизия.

„Аз говорих с дъщеря си. От нейна страна няма поет ангажимент. Няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да се развиват в  България въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания. Убеден съм, че това няма да пречупи мечтите им”, каза още президентът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук