11 C
Бургас
сряда, октомври 2, 2024

Тест отчете положителна проба за алкохол на лекарка, отзовала за катастрофата край Враца със загинало дете

Една от лекарките, пристигнали на мястото на катастрофата със загинало дете във Врачанско във вторник, е употребила алкохол преди да озове на мястото на инцидента, показал тест, направен на медика след сигнал от близките на жертвата, пише NOVA.

На мястото на инцидента – отсечката между Враца и село Лиляче, пристигнали две линейки. В една от тях пътувала лекарката. По-рано пред bTV директорът на Спешния център във Враца д-р Галина Лещанска беше категорична, че колите на Спешна помощ са реагирали бързо – за 5 минути, а набедената за пияна лекарка не употребява алкохол.

Директорът на спешния център подчерта също, че на сигнала е реагирал вечерният екип, който е на смяна от 19:30 ч., но медиците традиционно са дошли по-рано на работа. Наложило се е те да тръгнат, защото дневният екип е бил на адреси в града.

По информация на д-р Лещарска лекарката, за която се твърди, че е била пияна, е отказала да даде проба за алкохол с мотива, че се нарушават правата ѝ. „Тази колежка е изключително съвестна. Дошла е със собствения си автомобил по-рано“, каза още директорът на Спешния център.

Припомняме, че при катастрофата загина 3-годишно дете, а майка му бе ранена. Автомобилът е бил управляван от 20-годишен жител на село Нефела. Водачът е тестван за употреба на алкохол и за употреба на наркотични вещества, пробите са отрицателни. По случая е образувано е досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук