16.5 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

Кристиан Вигенин: Вместо да се удължава агонията, изборите да се проведат максимално бързо

„БСП се оказа ако не добър „танцьор“ на политическата сцена, то най-добрият от това, което виждаме в момента в парламента и въобще на политическия терен – защото показахме, че владеем добре както тангото, но така се опитваме да създадем и атмосфера, в която да може да се получи едно хубаво българско хоро – някои решиха да не се хванат на него, но рано или късно, това ще трябва да се случи.  За да се получи обаче един танц, трябва да има желаещи да танцуват – и за тангото, и за хорото. За тангото, за съжаление, българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин в ефира на Нова телевизия.

По думите на социалиста, спрямо последните изследвания парламентът излиза от този мандат с още по-ниско доверие, а резултатите от проучванията показват около 7% одобрение от избирателите. „Ако това най-после не се разбере поне от основните политически сили, ни чакат недобри времена. Надявам се това, което стана в този мандат, да е отрезвяващо за всички и мисля, че служебният кабинет, който ще бъде назначен сега, ще бъде последният кабинет на Румен Радев в рамките на неговия мандат“, каза още Вигенин.

Той определи лидерската среща като правилна стъпка от страна на БСП и посочи, че левицата внимателно е анализирала неуспешните опити за съставяне на кабинет не само в този парламент, но и в предишните. „Това, което се случва в този парламент, който си отива, беше продължение на всичко това, което видяхме още април 2021 г. – в продължение на 2 години сме в подобна ситуация“, подчерта той и добави, че за да се случи нещо, трябва да има ясен политически ангажимент от страна на лидерите.

„Някои от тях оцениха тази наша стъпка. Искам да подчертая – това не беше разговор за коалиция, това беше сериозен разговор изобщо за политиката, за перспективите и за това кой какви ангажименти е готов да поеме“, категоричен бе депутатът от левицата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук