12.1 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

„Черноморец“ би шампиона „Балкан“ след запомнящо се 60:40 през първото полувреме

Отборът на „Черноморец“ изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона в НБЛ, като надигра шампиона „Балкан“ с 93:83 пред ентусиазираните зрители в зала „Бойчо Брънзов“.

Момчетата на треньора Васил Евтимов буквално изригнаха през първото полувреме. Почивката дойде при запомнящо се 60:40. Почти всичко се получаваше в играта на нашите, а гостите от Ботевград така и не намериха съпротивителни сили, за да признаят накрая превъзходството на „Черноморец“.

Плеймекърът Мунис Туту завърши с 25 точки и 9 асистенции. Центърът Макол Мойен властваше под кошовете и се отчете с 18 точки и 7 борби.

Капитанът Георги Боянов вкара 16 точки и добави към актива си впечатляващите 8 откраднати топки. По 10 точки реализираха другите двама от титулярната петица Симеон Лепичев и Джордан Тъкър, както и резервата Николай Титков.

„Изиграхме фантастично първо полувреме. Играхме с раздаване, като истински отбор“, заяви старши треньорът на победителите Васил Евтимов.

С 23 точки – 7 победи и 9 загуби „Черноморец“ заема шесто място в НБЛ. Следващият мач на „акулите“ е отново в зала „Бойчо Брънзов“ на 1 февруари, когато ще гостува столичният гранд ЦСКА.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук