12.6 C
Бургас
вторник, октомври 1, 2024

Списъкът с обвинения срещу прокурорския син от Перник нарастна с още две

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния Васил Михайлов за още престъпления, извършено на територията на град Перник, предаде България Он Еър. Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за  нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

Преди дни стана ясно, че прокурорският син се е сбил с арестувания за катастрофата на бул. „Черни връх” Георги Семерджиев. За това информира NOVA, позовавайки се на свои източници. 

Всичко започнало със словесен сблъсък, който прераснал във физическа саморазправа. Виждайки, че ситуацията излиза извън контрол, надзиратели се намесили и опитали да потушат конфликта. Докато ги разтървавали, двамата известни затворници се нахвърлили срещу служителите на Централния софийски затвор.

Заради случилото се Михайлов и Семерджиев са изпратени в наказателни килии, съобщават източниците на NOVA. От Министерството на правосъдието отрекоха да има такъв инцидент. Само преди дни прокурорският син отново е бил в карцера заради арогантно поведение.

„Инцидент между посочените две лица не е имало – те не са влизали във физическа саморазправа помежду си или със служители на затвора“, заявиха в позиция от Министерството на правосъдието.

Продължават да постъпват нови сигнали срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Това обяви на брифинг зам.-районният прокурор Иван Стефанов. По думите му престъпленията не са извършени в близката седмица, а в по-стари периоди от време, като по всички тях разследването е в изключително ранен етап. Прокурор Стефанов потвърди, че разследването за осем престъпления, извършени от Михайлов, е приключило. Били са разпитани 45 души, а материалите са 12 тома.

За период от 7 месеца и със съдействието на СДВР прокуратурата е успяла да разпита 45 души по разследването срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Случаите, за които Васил Михайлов е предаден на съд, са от периода ноември 2021-ва до юни 2022 година. Извършени са над 10 експертизи, като разходите по разследването към момента са над 5000 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук