17.1 C
Бургас
събота, септември 28, 2024

Срещу сивия сектор в туризма: Провериха няколко автобуса на „Лесово“, един шофьор отнесе акт

Едва четири автобуса до обедните часове на ГКПП „Лесово“ провериха контролните органи във връзка със започнала акция по граничните пунктове у нас в опит да се пресекат нередовни туроператори и мними екскурзоводи. Сериозни нарушения не бяха открити, съставен е един акт за административно нарушение от Изпълнителната агенция Автомобилна администрация.

Припомняме, че проверките бяха инициирани от Министерството на туризма след получен сигнал за разрастване на сивия сектор в туристическите услуги. Инспекциите са съвместни и ще продължат до края на 2023 година. В тях се включват проверяващи от туристическото ведомство, Комисията за защита на потребителите, ИА Автомобилна администрация и Икономическа полиция.

Днес от МТ обявиха, че това е трета проверка след като такива бяха извършени на пунктовете „Кулата“ и „Капитан Андреево“. Проверяват се предимно туристически автобуси. Следи се за това регистрирани ли са превозвачите по Закона за туризма, имат ли съответните разрешителни и прочее. Обект на проверка са и ексурзоводите в автобусите, които задължително трябва да имат идентификационна карта, даваща им право да упражняват професията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук