14.9 C
Бургас
събота, септември 28, 2024

ГЕРБ-СДС откри предизборната си шатра в Бургас с амбиция за победа и правителство

„Задачата на тези избори е национално известна и тя е да победим, да направим правителство, което да стабилизира страната в един много тежък момент- по- скоро външно политически, отколкото вътрешно политически”. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС за 2МИР Любен Дилов по време на откриването на приемна на коалицията в шатрата до „Часовника”.

По думите на Любев Дилов ГЕРБ- СДС води една усмихната кампания и се стреми да не отвръща на нападките на политическите си опоненти.

335322705 229145952909229 4532702244012155020 n

 „Първата и единствена задача, която имаме на тези избори и това, което се  опитваме да обясним в тази кампания, не е толкова да решаваме местни проблеми или да продължаваме с местните проекти, колкото да се опитаме да стабилизираме държавата,  защото в момента кметовете сякаш показах, че могат и без държава, но всъщност не могат”, заяви Дилов.

Общинският лидер на ГЕРБ- Бургас и кандидат за народен представител Андрей Рунчев каза, че  основният въпрос в момента е да се справим с инфлацията и спекулата в страната.

„Ние отново се надяваме да бъдем първа политическа сила и сме убедени в нашия успех. Имаме самочувствието, че ще можем да  представим един редовен кабинет, с участието на ГЕРБ,  който да започне да работи. Управлението през последните две години ясно показа, че  без участието на ГЕРБ няма стабилност в държавата”, заяви Рунчев.

333152037 1201669047274710 5565847053412962790 n 1

По думите му единственият начин  да се прекрати спекулата в страната е  да има конкретни и ясни действия по урегулиране цените в малката потребителска кошница, а това може да стане само при редовен кабинет, съставен от отговорни партии.

Областният председател на ГЕРБ и кмет на Поморие Иван Алексиев заяви, че всеки ден се изненадва от решенията, които е вземал кабинета на „Продължаваме промяната” и посочи като пример заповедта на министър на земеделието Иван Иванов, коята забранява риболова на 2 км. от брега.

 „Знаете за символичния протест на рибарите от Южното черноморие срещу заповедта,  която е издадена и която забранява дребномащабния риболов с лодки от 6 до 10 м.,  в 2 км зона от брега. Това означава, че тези рибари и целият поминък просто загива. Тази заповед е издадена през февруари 2022 година и е подписана от министър на земеделието Иван Иванов от редовното  правителство на ПП.  Виждате ли за какъв ценизъм става въпрос. БСП мисли за хората, а в същото време министърът на БСП подписва заповед, която облича цялото Черноморие от Резово до Дуранкулак и всички рибари на смърт.”, заяви Алексиев.Той посочи още, че се съсипва и туризма в региона, тъй като на практика Летище Бургас не работи през зимата. Алексиев посочи, че след съставяне на правителство ще се работи за защита на туристическия бранш с работещо и през зимата летище и защита на рибарската общност в региона.

Този път открити приемни на коалиция ГЕРБ-СДС ще има на няколко места в Бургас. Едната традиционно е разположена до Часовника, другата е на пл. „Тройката“, а до края на кампанията шатри ще има и в различни жилищни комплекси.

По време на откритите приемни жителите на Бургас ще могат да задават своите въпроси, да отправят предложения и да споделят притеснения с кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС.

Още при откриването на шатрите много бургазлии се възползваха от възможността да се срещнат очи в очи с представителите на коалицията.  Очаквано въпросите им бяха свързани с високите цени на стоките и с очакванията за предстоящия туристически сезон.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с №2 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук