17.1 C
Бургас
събота, септември 28, 2024

Галерия Ателие Р представя „КОМПАС КЪМ ХОРИЗОНТА“ на Ваня И Ралица Бурови

Нова художествена изложба  ще събере  почитатели на живопистта в бургаската галерия Ателие Р. Колекцията  от сюжети е  озаглавена“КОМПАС КЪМ ХОРИЗОНТА“ и е смело съчетание на  свободата на твореца и внимание към детайла. Откриването на изложбата е на 23 март от 18.30ч. в галерия Ателие Р.

Ваня Бурова  създава платна, с чувство за  фин синтез на философия и  идея. Публиката се среща с картини, които  с  въображение генерират  за мечти, спомени, преживявания, чувства. Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В Националната художествена академия в София завършва Плакат и графичен дизайн при проф. Иван Газдов. Постепенно тя разширява полето на творческите предизвикателства, експериментирайки с техники и материали от други видове изобразително изкуство

Ралица Бурова завършва специалност Текстил в Националната художествена академия при проф. Димо Балев, а преди това и Средно специално училище за приложни изкуства в София. Работи в областта на живописта и иконописта. Има изяви в  самостоятелни  и колективни изложби у нас и в чужбина. Нейни творби са притежание на частни колекционери в Холандия, Италия, Гърция, Япония, Франция, Финландия, САЩ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук