18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Адриан Антонов, обвинен за трагедията на „Сливница“, остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за тежката катастрофа на 8 май. Според съда, ако е на свобода, той може да извърши ново престъпление. При сблъсъка загинаха Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23).

Прокуратурата поиска задържането под стража на Адриан Антонов. Според експертиза Адриан Антонов е карал със 102 км/ч. и не е направил опит да спре, карал е в тъмната част на деня и деянието му е общественоопасно.

Съдът прие да разглежда три характеристики – от класната на Адриан от 122-ро училище „Георги Измирлиев“ в София, по местоживеене и от църква, в която Адриан свири на китара.

Адвокатът на момчето ще оспорва искането за мярка за неотклонение задържане под стража, уточнява БНТ.

На влизане в съдебната зала Адриан каза, че съжалява за стореното. Не коментира какво си спомня от фаталната нощ.

Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека вследствие на движение с несъобразена скорост.

В началния етап на разследването вече са събрани доказателства, че в нощта на 7 срещу 8 май Адриан е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се с несъобразена скорост не е пропуснал пресичащите на пешеходна пътека Ани и Явор, като така е причинил тяхната смърт.

Кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор, причинил смъртта им, са отрицателни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук