15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Етнокултурен модел на детска градина беше представен в ДГ „Сребърно звънче“ – с. Страцин

Днес в Детска градина „Сребърно звънче“ – с. Страцин се проведе концертът „Пъстра въртележка“. Празникът бе част от проект и бе финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ). Представяйки етнокултурен модел на детска градина, участие в богатата програма взеха децата от ДГ „Сребърно звънче“ – с. Страцин, ДГ „Мир“ – с. Дъбник, ученици от ОУ „Отец Паисий“ – с. Страцин и формация „Пъстри момичета“ от НЧ „Иван Спасов“ – с. Страцин.

Талантливите възпитаници рецитираха, пяха и с много настроение танцуваха български, румънски, турски и гръцки танци. В рамките на проекта в ДГ „Мир“ и ДГ „Сребърно звънче“ бяха обособени различни клубове и работилнички, като в резултат на заниманията в тях децата показаха красиви ръчно изработени изделия и базисни знания в областта на различните култури.

„Постигнахме целта си, която беше да подобрим качеството на работа в детската градина и взаимодействието на образователната институция с родителите. Чрез внедряване на етнокултурен модел на образование създадохме ефективна социализация и атмосферата, в която да се чувстваме още по-сплотени.“, сподели директорката Гинка Атанасова.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев присъства на концерта и поздрави всички за огромния труд по проекта: Поздравления за всички – за вас, прекрасни деца, и за вас, мили преподаватели! Днес вие създадохте истински празник. Нека си  пожелаем реализация на още много такива проекти, защото това обединява и събира хората. А децата са най-важното и техният талант дава много сили и енергия на нас възрастните. Мотивира ни да продължаваме да работим, за да градим тяхното бъдеще. Успех!

На цветния празник присъстваха също председателят на Общински съвет Адам Адамов, заместник-кметът Янчо Илиев, кметове на кметства, проф. д-р Ирина Колева и Дафина Лазарова от СУ „Св. Климент Охридски“, д-р Лало Каменов – директор проекти ЦОИДУЕМ и експертът Нирен Хасанова, д-р Станислав Пандин от Дружество на Психолозите в Република България и представители на другите учебни заведения в общината.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук