14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Обсъждат здравната реформа и финансирането на здравеопазването на международен форум в Несебър

На 7 септември в Несебър  започва едно от най-мащабните международни медицински събития в България – Втория международен медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ), който получи изключително висока оценка от Европейската акредитационна комисия за непрекъснато обучение по медицина.

         2bcd71db37b61ac5b25a08978f1a40f0       Научната програма обхваща презентации на изтъкнати чуждестранни и български лектори, включително представители на Световната здравна организация (СЗО) и Световната медицинска асоциация (СМА). Застъпени са основни социално-значими заболявания, каквито са диабет, онкологични, сърдечносъдови и инфекциозни болести.

                В рамките на събитието, на 10 септември ще се проведе кръгла маса – дискусия на тема „Здравни реформи и финансиране”, в която отново ще участват представители на СЗО и СМА, както и председателите на медицинските организации на Украйна, Латвия, Македония, Казахстан, Сърбия и др. За кръглата маса са поканени представители на всички национални и регионални здравни институции, на изпълнителната и законодателната власт, мениджъри на здравни заведения, водещи експерти по здравна политика.

                В рамките на конгреса ще се проведе заседание на борда на ЮЕМФ за определяне на носителите на отличия на изтъкнати лекари от региона, които тази година се връчват за пръв път.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук