16 C
Бургас
събота, септември 21, 2024

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Кошарица

Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на село Кошарица  се проведе в препълнения с хора салон на НЧ „ Светлина -1927“. Г-н Димитров поздрави сърдечно присъстващите и благодари на всички за подкрепата и сплотеността,   която е в основата на просперитета на местната общност.

В началото на срещата той подчерта, че разпределението на инвестициите за благоустрояване на всяко  населено място в община Несебър се извършва според нуждата от осъвременяване и допълване на  инфраструктура – социална, образователна, пътна и др. „В момента общината извършва подготовка за начало на строителство на кръгово кръстовище  с отклонение за Кошарица. Това е  наша обща цел, за чието осъществяване бяха вложени много усилия. Осигуряването на безопасността на придвижване на всеки гражданин е  основен наш  приоритет, залегнал при проектирането, строителството и поддръжката на пътища, улици, велоалеи, тротоари.   Продължаваме да разработваме проекти с туристическа и културна насоченост,  целящи  удължаване на туристическия сезон и ви уверявам, че всичко  се прави с поглед в бъдещето и с мисъл за жителите.“ – каза Николай Димитров.

На събитието бе извършен  отчет на  реализираните на територията на общината проекти в мандат 2019-2023.   Конкретните  за с. Кошарица обекти бяха представени от Валентин Станчев, кмет на селото в изминалите четири години и кандидат за следващия мандат.

Комбинираната алея за велосипедисти и пешеходци  е сред най-важните за жителите на СО „Чолакова чешма“  и на с. Кошарица реализирани проекти. Изцяло осветеният общински път с велоалея от к.к. Слънчев бряг до селото  създаде  безопасни алтернативи  в начина на придвижване в района.

Николай Димитров поясни, че общината работи за осъществяване на план за укрепване на моста над Куру дере и прави проучване за продължаване на велоалеята до първите къщи на с. Кошарица.

Екопътеката  към Плазовец е друг реализиран проект, който дава възможност на местните хора и туристите да са физически активни и да се наслаждават на природните дадености на едно от по-непознатите, но красиви кътчета в Община Несебър.

20230627 103958

Говорейки за плановете на общината, Николай Димитров разкри, че се  разработва нов проект, който ще  осигури  качествен културен и социален живот за жителите на Кошарица –  многофункционална обществена сграда – читалище.  

kosharitsa sgrada
6k 2

Преустройството на постройката, отредена за Дом за възрастни хора,  е проект, който  е обърнат към една от уязвимите  обществени групи. „Неговата реализация се забави, поради множество промени в регламента за работата на подобни институции. Предвижда се дейността му да се финансира от общинския бюджет, защото държавният вече не отпуска ресурси за  поддръжка за домове за възрастни хора.“- коментира Николай Димитров. Предстои   и изграждане на парково пространство на ул. „Жельо Войвода“ и ул. „23 септември“, а също и на нова детска площадка  на територията на Кошарица.

В отчета за изминалия мандат бяха отбелязани редица дейности по благоустрояване на населеното място чрез строителство на нова и  подновяване на  съществуваща инфраструктурата, оформяне на паркови зони и др.:изградена е подпорна стена на ул. „Първи май“; реконструирани  са плочести водостоци в селото, осъществено е  отводняване на ул.“Ясен“ , оформени са градинки с на кътове за отдих и ново парково осветление  по ул. „23 септември“, изградена е  детска площадка в детската градина.

Николай Димитров подчерта, че работата за бъдещото развитие  на населените места в община Несебър никога не спира, а добрите идеи идват от хората.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук