21.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Обвиненият в зверското убийство на майка си остава в ареста (ВИДЕО)

Бургазлията, който беше задържан за убийството на майка си в ранните часове на 21 януари тази година, е считал, че жертвата не е негов биологичен родител. Това стана известно от думите на служебния му защитник – адвокат Ваня Радиева.

viber image 2024 01 23 16 40 09 904

В кулоарите на Съдебната палата в Бургас, където окръжните магистрати заседаваха по искането на държавното обвинение за налагането на мярка „постоянен арест“ спрямо обвиняемия за убийството тя заяви: „Предполагаме, че това, което е извършил се дължи на някакви психични процеси в главата му, които тепърва ще се установяват при назначена психиатрична експертиза. От кратките обяснения, които получихме разбираме, че той е считал, че това не е биологичната му майка. Не знам защо.“

На този етап от производството най-вероятно защитата ще се съгласи с искането на Прокуратурата за налагането на постоянен арест спрямо 24-годишния мъж. „Той има нужда от лечение, ако мярката бъде „домашен арест“ няма да има кой да го обслужва“, каза адв. Радиева. След кратко заседание и общото искане в пледоариите на обвинението и защитата, магистратите оставиха обвиняемия в ареста. 

viber image 2024 01 23 16 38 39 383

Младият мъж бе приведен в съдебна под засилена охрана и с белезници. Заседанието по мярката за неотклонение се гледа при закрити врата. Съдия  Захарин Захариев не допусна журналисти в залата.  „Към момента на деянието можем да кажем, че е бил в начална фаза на шизофрения“, каза от своя страна прокурор Ангел Георгиев, което потвърди думите на адв. Радиева, че клиентът ѝ е бил лекуван повече от три пъти в Центъра за психично здраве в Бургас. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук