14.1 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Задържаха измамник, продал часовник менте, издирват баща му

           В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение измамата за сумата от 900 лв., осъществена на 26.01.т.г. спрямо 78 годишен бургазлия, са установени извършителите на деянието – това са : 30 годишен софиянец и 78 годишния му баща – македонски гражданин, като първият е задържан, а втория се издирва от полицейските служители.

Схемата за извършената измама е следната : около 10.20 ч. на 26.01.т.г. 78 годишния бургазлия е пресрещнат на ул. «Гурко» в района до «Тото-пункта» от възрастния мъж, който го заговорил под предтекст, че търси автосервиз на «Волво». Не след дълго при тях дошъл и по-младия мъж, като двамата непознати му предложили да купи скъп часовник, като бургазлията им дал сумата от 900 лв. Непознатите му предоставили часовника, за който впоследствие е установено, че е без голяма стойност.

30 годишния софиянец, задържан от полицейските служители направил пълни самопризнания по случая и подробно описал механизма на извършеното деяние. Баща му е обявен за общодържавно издирване.

Припомняме, че двамата са извършители и на друго криминално престъпление на територията на Бургас на 28.01.т.г., когато отново чрез измама откраднали от 86 годишен бургазлия сумата от 150 лв. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук