26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Константин Ташев не е забравен

На 18 септември се навършват 76 години от рождението на композитора Константин Ташев. През целия си съзнателен живот Константин Ташев живее и твори в Бургас. Композитор, диригент, педагог и ярка творческа личност – той оставя ярък белег в българското музикално изкуство и културния живот на град Бургас. Лауреат е на ордена „Св.св.Кирил и Методий”. Почетен гражданин на Бургас.

50fb385ee9664f80adf7663614a45674След многобройните прояви през юбилейната за композитора 2010 година (поставяне на паметна плоча, поредица от изложби и концерти в негова памет и голям Юбилеен концерт), Инициативният комитет предвижда дългосрочна програма за популяризиране на творчеството на Константин Ташев в национален мащаб, която ще включва: Учредяване на Награда за театрална музика на името на Константин Ташев, Дни на Константин Ташев в София / съвместно със Сдружение „Бургас”/, провеждане на медийна кампания и други начинания.

Следващия месец – на 21 октомври, в Културен център „Морско казино”-  Бургас, ще се състои представяне на книгата „Момчето което говори с морето – спомени от и за композитора”, със съставител Венета Ташева. Редактор на книгата е Недялко Йорданов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук