16.5 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Прекланяме се пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България /снимки/

Мълчаливо свеждаме чела под звуците на онази съкровена Ботева изповед „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“ и коленичим, сякаш за да бъдем по-близо до земята, съхранила завинаги ония, които отдадоха живота си на Отечеството!

Това бе малка част от силното слово, изнесено от Донка Китанова – секретар на НЧ „Светлина 1939“ днес, пред бюст-паметника на Ботев в Поморие.

На 2 юни почитаме 148 години от гибелта на поета революционер и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани да отдадат почитта си.

Васил Дурев от Детска градина „Веселушко“ и ученици от Основно училище „Христо Ботев“ рецитираха и пяха в памет на достойните български синове. Дамите от певческа група „Тракийка“ към Тракийско дружество „Одринска епопея“ също взеха участие в програмата с въздействащи тематични песни.

Точно в 12.00 часа, под звука на сирените, пред безсмъртния подвиг на героите сведоха глави кметът на Поморие Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов, общински съветници, общественици, жители и гости на града.

Пред лика на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук