15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Оставиха в ареста джигита, ранил полицай при гонка в Бургас

Съдът в Бургас задържа под стража 24- годишния софиянец Златан Миланов, който при гонка с полицията блъсна патрулна кола и рани полицай- взводен командир Иван Панчуков, който с комоцио е настанен за лечение в държавната болница в Бургас.

viber image 2024 06 15 13 41 16 327
снимка: МВР -Бургас

След като е ударил странично партрулната кола, криминално проявеният младеж е избягал от произшествието и беше обявен за издирване.

Той е обвинен, че на 15 юни противозаконно е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението по пътищата.

Младежът не е спрял на подадения от патрулната кола  звуков и светлинен сигнал, ускорил е скоростта и се е опитал да избяга.

Днес в съда стана ясно, че той се е укривал 5 дни, след което вчера сам се предал в полицията. Не е ясно дали е бил дрогиран по време на гонката.

viber image 2024 06 20 17 34 17 856
снимка: zonaburgas.bg

 „Казва, че не е употребил наркотици, приятелката му казва, че е употребил. Имаме противоречие, нямаме експертиза. По негови данни, той се уплашил, паникьосъл, дал газ  и хукнал да бяга с колата. Навлязъл в кръстовище, в което нямало светофари. Кола излязла от път без предимство и той се ударил в нея.  ”, заяви адвокатът му Радослав Николов.

От прокуратурата заявиха, че младежът е бил лишен от правото да управлява МПС за срок от 2 години , заради отказ да бъде изпробван с техническо средство.

Освен това деянието, предмет на настоящето производство е осъществено в изпитателен срок на предходно осъждане за управление на БПС, след употреба на наркотични вещества. Автомобилът, който  е управлявал е с прекратена регистрация.Гонката  е наистина доста продължителна през малки улички, междублокови пространства, бариери. Цяло чудо е, че не е настъпил някакъв по-сериозен инцидент”, заяви прокурор Христо Христов.   

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук