23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Над 65 пъти е била намушкана учителката Рада Гешева. Експертиза за задържания ѝ син: Бил е вменяем

Ход на съдебното следствие ще бъде даден на 6 август

Над 65 пъти е била намушкана 64-годишната учителка от Бургас Рада Гешева, която беше открита мъртва в дома си през януари тази година. Това разкри наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев. По думите му изготвената експертизата е доказала вменяемостта на задържания за убийството Георги Генджов – син на Гешева.

viber image 2024 07 09 10 14 49 970

Днес окръжните магистрати в Бургас провеждат разпоредително заседание. Генджов беше приведен в съдебната зала с белезници като пред съдебния състав повтори няколко пъти „300 000 обезщетение“, а след това запита: „Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?“.

В кулоарите на съдебната палата защитникът му адв. Ваня Радиева посочи, че младият мъж е имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Двамата често стигали до словесни сблъсъци, тъй като 25-годишният Георги отказвал да пие лекарствата си. Пред защитника си той е заявил, че не помни нищо от случилото се в деня на убийството, но е признал вината си.

Съдебната власт е назначила девет вещи лица по делото. Призовани са и петима свидетели, сред които са бащата на Георги Генджов и неговата баба. Бургазлията е с повдигнато обвинение за извършено убийство по особено жесток начин. По време на днешното заседание стана ясно, че през годините родителите на обвиняемия са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но в последствие те са били оттегляни.

Припомняме, че учителка по български език и литература беше убита от собствения си син в края на януари тази година. Генджов сам съобщил за това в полицията. Ден след трагедията криминалисти посочиха, че той е имал психически проблеми вследствие на прекомерната употреба на високорискови наркотици. А най-вероятно и параноидна шизофрения заради системната употреба на марихуана. Гешева е отгледала Георги сама. Към онзи момент той е бил студент. От първите му показания стана ясно, че последният спор между него и майка му е бил за пари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук