11.1 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Йотова от Созопол за съставянето на правителство: Не съм оптимист

Политическите партии, представени в парламента, парламентарните групи, имат желание за дискусия по предложената от ПП-ДБ декларация. Това е извода, който правя за себе си, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Созопол. Тя пристигна в града, за да се включи в официалното откриване на празничния концерт в амфитеатъра по повод празник на града.  

„Добре е да се проведе тази дискусия, независимо дали ще бъде, или няма да бъде приета тази декларация. Това все пак е желание за диалог между политическите формации, добави вицепрезидентът. Да, разбира се, всяка една формация излага своите приоритети, както например направиха от БСП, които с право казват, че освен тези приоритети има и други, много по-важни, които стоят в дневния ред на хората“, посочи Йотова.

Не всички партии, както знаете, че отзоваха, някои много категорично отказаха, но каквото и да стане с тази декларация, дори фактът, че се обсъждат тези проблеми, дори на тези срещи, вече е стъпка в правилната посока, допълни вицепрезидентът.

Що се отнася до съставяне на правителство и очаквано мнозинство, аз не съм оптимист след това, което чух днес, коментира вицепрезидентът. Президентът в следващите дни ще реши кога и как да връчи мандата, и едва ли, която и да било политическа сила ще може да му каже кога да свърши това, макар че днес се чуха и такива гласове, допълни Йотова. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук