16 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Хотелиери и ресторантьори плашат с протести заради рязкото поскъпване на тока за бизнеса

Хотелиери и ресторантьори са готови да започнат повсеместни стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец.

В пиковите часове цената на мегаватчас достига до 2000 лева и сметките ще са непосилни за бизнеса. Още повече, че според енергийни експерти ценовите равнища ще се запазят и през следващите месеци, а пазарът не е в състояние да поеме драстично увеличение на цените на услугата за крайния клиент, посочват от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА и собственик на хотел в Слънчев бряг, смята, че държавата трябва да дава компенсации над определена цена на тока, както беше по време на пандемията от COVID-19. „След няколко дни, когато пристигнат фактурите за ток, хотели и ресторанти масово ще изпаднем в несъстоятелност, защото не можем да си ги платим. Буквално ни обричат на гибел. Ако досега съм плащал 10 000 лева сметка за ток, сега ще ми искат 120 000 лева. Как точно да ги платя при условие, че няма как да поискам от клиентите 10 пъти повече, а и да поискам – няма кой да ги плати“, запита Налбантов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук