23.8 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Встъпване в длъжност на съдия Нина Русева Моллова-Белчева

На 01.08.2024 г. в Районен съд – Бургас, встъпи съдия Нина Русева Моллова-Белчева, назначена след решениe на Висшия съдебен съвет.

         Съдийския състав  на Районен съд – Бургас приветства доказал се и амбициран за работа професионалист.

          Съдия Нина Русева Моллова-Белчева завършва „Право“ в Бургаски свободен университет през 1998 г. Практикувала е две години като адвокат, а в периода от 2001 г. до 2004 г. е „младши“ съдия в Окръжен съд – Бургас. От 2004 г. до сега продължава съдебната си кариера, като съдия в Районен съд – Несебър.

         На 31.07.2024 г. пред Общото събрание на магистратите от Районен съд – Бургас, Районен съд – Малко Търново и Районен съд – Средец, се положи клетва на тържествена церемония, на нови седемнадесет съдебни заседатели, с мандат    2024 г. – 2028 г.

         Дванадесет от тях, ще изпълняват задълженията на съдебни заседатели в Районен съд – Средец, а другите петима, ще действат като такива в Районен съд – Малко Търново.

         Новоизбраните заседатели ще имат мисията, да извършват обществен контрол над работата на съдилищата със съзнанието, че съдебен заседател не е професия, а проява на граждански и обществен дълг.

         Председателят на Районен съд – Бургас, съдия Евгени Узунов, пожела на заседателите, да съдят по съвест и вътрешно убеждение, като спазват етичния кодекс и всички обществени норми, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, допринасяйки за издигане престижа на съдебната власт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук