23.8 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Задръжаха шофьора на почистваща машина, която прамаза дете на плажа в Созопол

Шофьорът на трактора, чията почистваща машина премаза дете в Созопол, е задържан за 24 часа. Това съобщиха от МВР Бургас.

„Има образувано досъдебно производство. Той е задържан за изясняване на обстоятелствата около инцидента“, каза за zonaburgas.bg Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР Бургас.

Припомняме, че снощи, малко след осем часа две деца на 9 и 10 години тичат зад трактора и едното от тях успява да се качи отзад на почистващато устройво, което го засмуква.

Децата са били оставени без надзор разказва концесионерът на плажа. Това, че са сами се виждало и на видеонаблюдението.

kiril spasov 1

Две дечица на 9 и 10 годинки тичат след машината, настигат я и едно от децата се качва, при което се вози върху почистващо устройство, но губи равновесие и пада в самата машина. Те реално застигат машината, тичайки в гръб, без операторът на машината да ги види. Шофьорът, който е с опит и професионалист усеща, че нещо става отзад, веднага спира и реално той оказва първа помощ на детенцето и с подръчни средства го изважда, заклещено в самото устройство. Явно дечицата са били сами на плажа, защото това, което си вижда на видеозаписите е че, реално родители на плажа не са се появили“, заяви концесионерът на плажа Кирил Спасов.

 9- годишното дете е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб. Все още има опасност за живота му. Въведено е и в медикаментозна кома. Момченцето еот Пловдим, майка ме е лакар, я той е бил на гости при леля си е баба си в Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук