26.1 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Биляна Петрова на свобода: Искам да върна живота си обратно! Казармата е като санаториум в сравнение с женския затвор

„Първата глътка свободен въздух! Не очаквах, че ще ме пуснат, така че съм изненадана, но съм щастлива! Сега остават 11 месеца условна присъда, със сигурност няма да наруша условията”. Това  бяха първите думи на Биляна Петрова, която в 17 часа напусна следствения арест към затвора в Бургас.

Предсрочното освобождаването от затвора на бившият зам-кмет на столичиния район „Младост” стана факт, след решение на Апелативният съд в Бургас. Тя излежаваше петгодишна присъда в Сливенския затвор.

Биляна Петрова беше осъдена през  2022 г. за искане на подкуп, заедно с бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров .Тримата бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г.

Биляна Петрова излезе от ареста, подпирайки се на бастун и сподели, че е развила много тежка форма на остеопороза, която не е лекувана в затвора и това е довело до счупване на таза и гръбначния стълб. .

-„ Престоят в женски затвор е голямо изпитание. Разказите за казармата, които съм слушала са като санаториум в сравнение с дисциплината в женския затвор, но съм щастлива искам да върна животът си обратно!  Деси Иванчева все още не е свободна, така че  ще продължа да мисля и за нея и тя да  е навън и да гледа детето си”, сподели Биляна Петрова.

Биляна Петрова коментира пред медиите и протеста на държавното обвинение срещу определението на окръжните магистрати в Сливен.

 „Аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих идеята за бърз процес на бившия главен прокурор. И те към мене винаги са имали желания, тези заплахи аз не ги крия. Получава съм ги от деня на ареста и след ареста , така че това беше очаквана линия на поведение”, каза Биляна Петрова.

По думите и най-важното сега е да се погрижи за здравето си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук