19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Mинимум 6980 лева заплата ще получават депутатите, без да ходят на работа

Минимум 6980 лева заплата ще получават депутатите, без да ходят на работа. От 17 август те излизат във ваканция, после вероятно ще има 9 заседания на парламента в периода от 1 до 20 септември, а след това започва и предизборната кампания и пак няма да са в Народното събрание. Въпреки това възнагражденията им се вдигат с 4,9%, защото са вързани със средната заплата, пише 24chasa.bg.

В понеделник НСИ публикува данни за второто тримесечие. Увеличението в обществения сектор през юни в сравнение с март е точно 4,9%.

С последните промени на конституцията парламентът вече не се разпуска от момента, в който държавният глава насрочва датата на изборите. Преди седмици депутатите си запазиха заплатите по време на предизобрната кампания. Тогава ще получават само основното си възнаграждение. Тъй като парламентът няма да заседава, няма да има и комисии, а според правилника народните представители получават 15% добавка за участие в тях. За сметка на това към тези 6980 лв. ще им се дават добавки за стаж, научна титла или звание.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук