21.1 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Нов вид мода сред подрастващите: Диона рекрамира енергийна напитка, която се шмърка

Родители аралмират за нова мода сред тийнейджъри- енергийнна напитка, която се шмърква, подобно на кокаина и други вид наркотик.

Тя се рекламира като „напълна безвредна“ и се предлага на грам.

Новата енергийна напитка, която се шмърка се рекрамира не от друг, а именно от фолк певицата Диона, която беше хваната да шофира след употреба на кокаин.

След негетивните коментари в мрежата клипът от страницата на Диона в Инстаграм беше премахнат.

Разтревожени родители коментират, че това е вид урок по шмъркане за подсрастващите: „Не било това, което сме си мислели – а какво е? Всъщност защо да си мислим, че е или не е това? И какво е в крайна сметка – урок, спектакъл, научно-популярен филм?“

Ето и сигналът в социалните мрежи:

Не знам колко ученици си смениха пола тази година след пропаганда в час по Човек и общество – примерно нула. Ако някой има официална статистика, може да сподели. Има обаче такава за употребата на наркотици от непълнолетни и тя сочи, че децата почват да взимат това-онова от 12-годишни.

В това клипче ще видите Диона, която рекламира „напълно безвредна“ енергийна напитка за шмъркане. Продавала се на грам, предполагам – за да е лесно и познато за всички, които имат навици.

Стои си в колата, реди си и накрая дори ни казва „Довери се на опита“, все едно от 20 години продава застраховки живот.

Не че някой от нас би си помислил, че и друг път го е правила, или че може би е шофирала след употреба, а може би дори е дала и положителна проба. В никакъв случай ние такива неща не бихме си помислили за милото момиче.

Не било това, което сме си мислели – а какво е? Всъщност защо да си мислим, че е или не е това? И какво е в крайна сметка – урок, спектакъл, научно-популярен филм?

Но дайте всъщност да си кажем истината – че тя е една куха лейка, хваната да шофира след употреба на кокаин, която се измъкна от санкция, наводни ефира със сълзливи истории за житейски тегоби и сега стои пред хилядите си последователи, изпрана и готова да сподели опита си с тях. Валидира това, което твърди, че не прави, за да могат всички да са спокойни, че и те могат да (не) го правят и ще минат метър, ако ги хванат.

Това, което тя пропагандира е, че всички шмъркаме в колите си и това е супер. Накрая някой ще свърши в някой стълб или ще размаже други хора, но, хей – не се ли случва непрекъснато, че да му придаваме такава важност?

Прочетете и статуса на Yuliya Georgieva, за да разберете защо това клипче е тотална трагедия, и после дайте пак да говорим какви са реалните рискове пред нашите деца – да си сменят пола в училищната лавка или да попаднат на клипче на Диона например.

Може да бъде изображение с 1 човек, телефон, пари и текстово съобщение
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук