23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Напрежение пред входа на ЦИК: ДПС на Доган и Новото начало на Пеевски спорят кой ще бъде пръв

Започва регистрацията на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. Приемането на документи в ЦИК стартира в 9.30 часа и ще продължи до 11 септември. Представители на двете крила на ДПС – и на Доган, и на Пеевски, чакат пред ЦИК, за да са първи, предава БНТ.

Жандармерия охранява входа на Централната избирателна комисия. Охранителите помолиха представителите на двете крила на Движението за права и свободи да освободят входа на институцията.

От вчера представителите и на двете крила – подкрепящите почетния председател на Движението Ахмед Доган и подкрепящите Делян Пеевски, пазят ред за подаване на документи за регистрация в ЦИК.

Началото на регистрацията е обявено от 9.30 часа. Младежите на ДПС, симпатизиращи на почетния председател, заявиха, че са тук от вчера сутринта. От ДПС с председател Делян Пеевски заявяват, че са пред ЦИК от петък, за да пазят ред.

От пресцентъра на ДПС с председател Пеевски съобщиха, че са поддали електронно заявление минути след полунощ, като в съобщението, което беше разпространено до медиите се казваше, че Новото начало вече е факт, че ДПС – Пеевски са модерни и иновативни и завършваше с любимото изречение на Делян Пеевски, че най-хубавото предстои.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук