16.5 C
Бургас
петък, септември 20, 2024

Президенството: РСМ не желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония. 

Това се казва в позиция на президеството в отговор на поредните обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

В нея още се посочва:

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на РСМ не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали.

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата към България, или ще им противодейства, от способността му да уважава международните договори и от реалното му ангажиране с изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС. Принадлежността към Обединена Европа изисква реална воля, системни усилия и конкретни резултати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук